top of page
960203_225643960929504_588369401_n_edited.jpg

Posjetili smo Vukovarske leptiriće!

Početkom mjeseca kolovoza posjetili smo Udrugu roditelja djece s teškoćama u razvoju Vukovarski leptirići iz Vukovara.

Odazvali smo se prijateljskom pozivu predsjednice gđe. Viktorije Matin za obilazak njihovih prostorija i upoznavanjem s radom udruge.

Vidjeli smo način kako funkcionira pružanje socijalnih usluga u praksi i upoznali prekrasne djelatnike udruge.

Vukovarski leptirići osnovani su prije 10 godina inicijativom nekolicine roditelja djece s teškoćama u razvoju.

Kroz godine su rasli i trenutno imaju 20 zaposlenih djelatnika i pružaju skrb za više od 200 djece.

U svojim prostorijama pružaju usluge dnevnog boravka za 40-tak djece. Mlađima je to neformalni oblik predškolskog odgoja, jer za njih nema mjesta u redovnim vrtićima, dok se starijim korisnicima pruža podrška i pomoć u učenju i savladavanju različitih izazova.

U pružanju socijalnih usluga psihosocijalne podrške udruga ima tri neurofeedback kabineta, dva logopedska kabineta, senzornu sobu, psihologe, radne terapeute, fizioterapeute, kineziologe...

Vrlo uspješnim i upornim javljanjem na natječaje i javne pozive, te pisanjem kvalitetnih projekata Vukovarski leptirići na brojnim edukacijama konstantno usavršavaju svoj stručni tim i opremaju kabinete po potrebama svojih korisnika.

U Vukovarskim leptirićima vidjeli smo kako se uz puno rada može doći do sveobuhvatne i međusobno koordinirane podrške za djecu s teškoćama u razvoju i to na jednom mjestu, takvu istu podršku trebaju i naša djeca.

Dobili smo ohrabrenje za nastavak s planiranim radom u smjeru pružanja socijalnih usluga u našoj udruzi. 

U Vukovarskim leptirićima su nam također ponudili pomoć gdje god budemo trebali u našem budućem radu, te su nam ponudili i suradnju na nekim zajedničkim projektima.

U nastavku nekoliko fotografija kako to izgleda u "leptirićima".

bottom of page