top of page

Obilježavanje dana svjesnosti o autizmu 2023. godine

Ove smo godine Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježili s lijepim suradnjama kroz nekoliko događanja.

30.3.2023. godine s početkom u 19 sati u Srednjoj školi Donji Miholjac smo u suradnji s Maticom Hrvatskom, Ogranak Donji Miholjac, održali predavanje o Aspregerovom sindromu i predstavljanje knjige Neobičan događaj sa psom u noći, autora Marka Haddona, u kojoj je dječak s Aspregerovim sindromom glavni lik. 
(foto Matica Hrvatska Ogranak Donji Miholjac)


 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.4.2023. smo organizirali radno druženje članova udruge u našem novom prostoru. Prostor smo uredili i u njega uselili namještaj i ostale naše stvari. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Iduća aktivnost u mjesecu obilježavanja Svjetskog dana savjesnosti o autizmu bila je predstava Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka.
12.4.2023. godine pred punom Kino dvoranom "Osvit" zavladalo je pravo "Vrijeme za bajku" koje je oduševilo najmlađu publiku, a i one velike vratilo u vrijeme bajki. 

----------------------------------------------------------------------------------------------
18.4.2023. godine Srednja škola Donji Miholjac bila je domaćin vrlo dobro posjećenog stručnog skupa koji smo organizirali u suradnji s Centrom za autizam Zagreb. 
Žarka Klopotan i Dragana Mamić iz Centra za autizam Zagreb održale su predavanja s temama Metodičko-didaktički postupci u poučavanju učenika s autizmom i Senzorna integracija, emocionalna regulacija i nepoželjni oblici ponašanja. Nakon predavanja, predavačice su odgovarale na konkretna pitanja prisutnih. Zakusku su pripremili učenici THK i nastavnica Ivana Pleša. Okupljeni su mogli pogledati radove naših učenika s naglaskom na edukativna i didaktična sredstva namjenjena najmlađima.

(foto Srednja škola Donji Miholjac)

---------------------------------------------------------------------------------------------
Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu 2023. godine financirano je od strane grada Donjeg Miholjca kroz projekt "Plavi travanj". Hvala!

bottom of page